sâmbătă, 28 mai 2016

Jurnalul unei femei simple-88

detalii aici
Pentru azi (data/ora).. 27 mai 2016 00:27
De mult nu am mai scris la Jurnal, bag de seama ca nu gasesc timp nici pentru el, insa nu ma pot desparte e un fir care ma tine si nu ma lasa.
Afara...
E noapte si liniste, a fost cald astazi si placut soarele mi-a dat sansa de a usca 3 covoare ce au fost spalate si improspatate astazi Timpul zice ca de miine dupa masa se schimba si vin ploi pina atunci se usuca si ultimele colturi de umezeala si vor fi strinse pina la toamna.

Ma gindesc...
Ca imi era dor de momentul meu doar cu mine si cu gindurile mele
Sunt recunoscatoare...
Pentru tot, bune si rele din toate putem scoate si bucuriile si moralele, mda desi nustiu de ce mintea omului tine raul pe o scara mai sus poate ca din motiv de aparare sau frica de a nu mai repeta ?  

In bucatarie ...
Pe astazi am avut fasole la ceaun cu marar si cimbru, varza murata nu a lipsit si ea au mai ramas 4 in butoi vine vara trebuie sa le terminam, poate mai fac si niste sarmale din ele sapoi gata spalam butoiul si il pregatim pina la toamna

Mesteresc...
Am terminat paturica si soricelul, sora mia mai dat o provocare de ai face o camasa traditionala o primesc cu placere caci si asa ma pregatesc tot de doi ani sa ma apuc sa le fac la fete dar si mie vom vedea ce material imi ramine....daca nu o stric, stiti voi c-am ce dimensiuni se foloseste la o camasuta de un anisor?
Paturica si soricelul mov ascuns undeva intr-un buzunar nu cumva sa il prinda motanul Chaplin ;)
Paturica

Si niste margelute senzoriale pentru minutele lui Enzo


Citesc...
Nimic, doar caut idei de camasute

Invatam...
Sa nu imi bag nasul in oala fierbinte chear daca sunt chemata ca altfel ma frig si ma frig binisor 

In casa... 
E liniste toti dorm, 

Un lucru preferat...
Sa spal covoare imi aduce aminte de copilarie...pe cind eram copil mergeam cu mama sau singura cind am crescut mai marisoara cu toalele si covoarele inainte de sarbatorile mari (Craciun sau Hramul satului) la izvor sa le spalam. Le puneam pe un carut sau pe o sanie si mergeam si stateam in rind, se adunau multa lume la spalat iar de era iarna veneau si vacile la adapat. Era un fel de sezatoare, toate femeile  cu poalele in briu spalau covoarele nu iti trebuia nici sapun, apa de izvor inmuia foarte bine praful de pe ele. Curios era ca nici miinile nu iti inghetau iarna in acea apa ahhhh amintiri. Satul meu era si este cel mai bogat sat din Moldova cu izvoare, chear deasupra izvorului sta un curcudus din care ma infruptam in timp ce asteptam :)
izvorul copilariei mele , Budai

Un citat...
"Buna educatie e tocmai izvorul din care iese tot binele in lume"
                               Immanuel Kant
Ascult ...
Muzica Psaltica ce cinta la copii in camera

Sper... 
Sa aseze Dumnezeu lucrurile cum stie el ca e mai bine pentru noi

Poze... niste cruciulite ce le-a facut sotul in seara asta inspirate de la Gindul din lemn 

sâmbătă, 7 mai 2016

Hristos a Inviat!!!

De mult nu am mai intrat in coltisorul meu! Timpul asta e asa de greu sa il domini... Sfintele Pasti au trecut cu organizarea pregatirea trupeasca si sufleteasca a ramas in suflet doar bucuria ca S-a Nascut Hristos A murit si A Inviat pentru noi omenirea, ca pina la urma, cit de mult ne iubeste ca nu a lasat sa suferim pentru El, a murit si a inviat ca sa ne lase dulceata bucuriei si sa continuie sa fie cu noi, Sa ne iubeasca parinteste si Sa ne ocroteasca, uneori sa si ne dojeneasca cu dragoste asa precum face orice parinte.
 In viata bucuria fericirea si linistea lumineaza precum soarele pe cer cu cit apune soarele cu atit si cele trei se micsoreaza si apare ispita, tristetea iar  cind vine noaptea necazurile... noi suntem in acest punct de apunere, insa ne lasam in voia lui Dumnezeu pentru ca stim ca miine soarele va rasari din nou si va lumina la fel de frumos cu raze calduroase pline de Frumusete Pace si Liniste.

                                         Hristos a Inviat!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...